Quinoa

June 6, 2015

 

 

 

Quinoa har været dyrket i de sydamerikanske Andesbjerge i tusinder af år, men er først i nyere tid blevet populær i Danmark. Det er et frø der findes mere end 100 forskellige typer af. De variere fra brun til lyserød til pink til sort.
Quinoa er et sundt alternativ i mange retter. Det har et højt indhold af protein, calcium, jern og vitaminer. Her ud over indeholder den omega 3 fedtsyren alfalinolensyre. 

Husk når du anvender quinoa at skylle dem grundigt da de indeholder saponin.
 

 

 

 

Rød quinoa med bønner og avocado

 

 

 

1 dl. rød quinoa

2 dl. vand

1 ds. røde kidney bønner

1 rød pebber

6-7 cherrytomater

1 moden avocado

1/2 rød chilli uden kerner

1 lime

1 tsk. agavesirup

oliven olie 

salt og friskkværnet peber

 

 

 

SÅDAN GØR DU

 

  • Skyl quinoaen grundigt, og kog det i ca. 15 minutter, indtil al vandet er optaget.

  • Lad quinoaen køle af.

  • Snit den røde peber og tomaterne fint og bland det sammen med den afkølede quinoa.

  • Bland kidneybønnerne i, og bland det hele godt sammen med 1 spsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber.

  • Anret salaten på et fad og pynt med store stykker avocado.

  • Snit chilien fint, og bland den sammen med agavesirup og saften fra en hel lime.

  • Hæld dressingen over salaten og server den sammen med ekstra skiver lime.

 

Quinoa boller

 

 5 dl. lunken vand

50 gr. gær

2 spsk. koldpresset jomfru olivenolie

1,5 tsk. salt

1,5 tsk havregryn

2 dl. kogt quinoa ( afkølet )

200 g. fuldkorns speltmel

400-500 g fin speltmel / grahamsmel / fuldkornshvedemel

Hakkede nødder, rosiner eller andet tørret frugt - efter behag

 

 

SÅDAN GØR DU

 

  • Kog 1 dl quinoa gryn med 2,5 dl vand i ca. 20 min. afkøles inden brug.

  • Opløs gæren i væsken, tilsæt salt, olie, kogt quinoa og evt. nødder eller tørret frugt. Dejen skal have konsistens som en tyk havregrød.

  • Lad dejen hæve i 15 - 20 min.

  • Sæt bollerne over på en bageplade ved hjælp af en våd ske.

  • Pladen sættes i en kold ovn instillet til 200 grader i ca. 18 min.

 

 

Quinoa er med til at gøre at bollerne holder sig friske og lækre i en pose i køleskabet. Rist dem på en brødrister og du får en lækker sprød skorpe, med stadig saftig indeni.

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Muffins uden mælk, sukker eller gluten.

April 7, 2015

1/1
Please reload

Recent Posts

March 1, 2016

March 1, 2016

June 6, 2015

Please reload

  • facebook-square