top of page

Drikker du nok vand?

Vand er livsvigtigt for kroppen. Det hjælper din krop til at rense ud så du ikke ikke ophober for mange affaldsstoffer. Men vi skal ikke bare have nok til at overleve, vi skal også have nok til at have det godt.

Tre fjerdedele af kroppen består af vand, mens hele 85 % af hjernen er vand.

Mange mennesker går rundt med skjult vandmangel, som gør at vores krop ikke fungere optimalt. Hvis vi mangler vand rationere kroppen det, så nogle organer får mere end andre, blandt andet hjernen, der har første prioritet. Der kan opstå mange symptomer, som ofte betragtes som sygdom og behandles med legemidler, hvor man først og fremmest burde tænke på vandmangel som en grundlæggende årsag.

Symptomer på vandmangel er: træthed, slaphed, svimmelhed, hovedpine, problemer med at huske, mangel på koncentration, halsbrand, maveproblemer, forstoppelse, hudkløe, muskel ømhed, tørre slimhinder, nedsat mængde urin, der bliver mørkt, fordi nyrerne koncentrere urinen for at mindske væsketabet.

Der kan forekomme smerter i kroppen, der skyldes betændelser eller skader. Før man overvejer at begynde på smertestillende medicin, bør man først og fremmest opfylde kroppens vandbehov ved at drikke 2 - 2,5 liter vand dagligt.

De fleste hovedpiner vil forsvinde ved at drikke mere vand, og dehydreringen spiller en stor rolle for udløsningen af migræne, hvorimod de fleste smertestillende lægemidler skader hjernens smerteregulerende funktioner.

Hvor meget vand har du brug for?

Behovet for vand er omkring 30 ml per kilo legemsvægt, det vil sige for de fleste omkring to liter dagligt, svarende til 8 glas vand. Har du nedsat nyrefunktion, må du dog ikke altid drikke så meget. Hvis du dyrker motion og sveder meget, vil dit vandbehov derimod være større.

Du kan kontrolere om du drikker nok vand, ved at se på urinens farve, der skal være meget lys. Mørk urin er tegn på vandmangel.

Er vandet i vores vandhane godt nok?

Naturligt vand kan afgive mange elektroner, men jo flere stoffer der er i vandet, jo dårligere bliver det til at afgive elektroner, da stofferne fanger dem.

Der er stor forskel på vandet kvalitet, men det er en hel anden historie. Læs mere om det på www.grander.dk, www.kangenwaterlife.dk eller www.rent-postevand.dk - Bedøm selv.


Featured Posts
Recent Posts
  • facebook-square
bottom of page